Kategorier
Ikke kategoriseret

Hejs flaget!

Det første man skal anskaffe til sit hus, er en mægtig flagstang. Ingen fest uden flag, og ingen fødselsdag uden et hejst flag. Der er noget festligt og højtideligt over, at hejse flaget ved sit hjem, og lade dannebrog veje stort og rødt på den blå himmel. Der ser indbydende ud, og giver et smil på læben hos de som kommer forbi din vej. En virksomhed kan også bruge et logo flag som reklame, og for at vise tydeligt hvor virksomheden bor. Andre kan også have interesser i at flage med andre flag, eksempelvis den europæiske unions flag, for at vise sin støtte til det projekt, eller et piratflag, hvis man er til den slags.

Historisk set har man ombord på skibe benyttet en række signalflag som har kunnet fortælle udefrakommende om status ombord på skibet. Eksempelvis hvis skibet var overtaget at pirater. Samtidig kunne det også fortælle om der eksempelvis var sygedom om bord, og at udefrakommende derfor skulle holde sig fra skibet.

Man har dog ikke umiddelbart set dette overført til flagstænger på land, hvorfor det må anbefales at benytte det til at hejse dannebrog op i.