Ferie eller ingen ferie

Det er vinterferie, og Esbjerg er mere klar til at underholde hele familien end nogensinde. Faktisk ved jeg ikke, om det er mere klar end nogensinde, men det virker i hvert fald til at der er masser at give sig til i byen.

Mest iøjnefaldende er det selvfølgelig, at den store skøjtebane midt på byens torv stadig er uhyre populær. Faktisk er der hele tiden fyldt med folk i alle størrelser. Baseret på lydniveau og de mange smil, ser det ud til at der bliver brugt mange gode timer på isen. Det gode ved at have placeret banen midt i byen er, at det ligger centralt i forhold til byens øvrige aktiviteter.

Man behøver derfor ikke at bevæge sig rundt i hele byen, for at kunne få nogle gode timer på skøjtebanen. Det betyder også, at hvis man er en gruppe så behøver alle ikke nødvendigvis at vente på eller ved skøjtebanen, man kan sagtens bruge midtbyens øvrige tilbud imens.

 

1437075_11588884

De store emner

Det er sjældent man egentlig tænker over det. Men når man så alligevel først er kommet i tanke om det, så er det svært at slippe tanken igen.

Det handler selvfølgelig om de store konstruktioner som omgiver os. Det kan både være bygninger eller broer. Eller noget bevægeligt som store tog, færger eller fly. Uanset hvad, er det alle sammen ting, som er større end man bare selv kan sidder hjemme i værkstedet og snitte. Det kræver noget seriøst værktøj og maskiner at bearbejde store emner, og bygge eksempelvis et krydstogt- eller containerskib. Uanset hvor svært det kan være at forstå, så er der jo på et eller andet tidspunkt nogen som har skaleret produktionen op i en størrelse, hvor den færdige konstruktion er så mange gange større end et menneske.

Det er selvfølgelig bare et udtryk for den teknologiske udvikling. Derfor kræver det selvfølgelig store maskiner, for at man netop kan foretage en bearbejdning af store emner.

 

1019697_28337404